Lazio komt ongelegen voor zwalpend Zulte Waregem

Zulte Waregem sluit morgenavond het rampzalige Europese seizoen van de Belgische clubs af met een overbodig prestigeduel tegen Lazio Rome.
door
Maarten
Leestijd 2 min.

In tegenstelling tot Anderlecht, dat dinsdag tegen Celtic nog een waterkansje had om alsnog te overwinteren in Europa, is Zulte Waregem mathematisch al uitgeteld. Na de nederlaag op de vorige speeldag in Nice kan de Belgische bekerwinnaar niet meer bij de eerste twee eindigen in groep K van de Europa League.

UEFA-coëfficiënt

Meer dan de eer staat er tegen Lazio dus niet meer op het spel, of het moeten punten voor de UEFA-coëfficiënt zijn. Die kan ons land nog altijd heel erg goed gebruiken. Na de uitzege van Anderlecht in Schotland is België op de ranking voor dit seizoen weliswaar opgeschoven naar de 33ste plaats, dat is nog altijd lichtjaren verwijderd van een doorsnee seizoen. Ter illustratie: Liechtenstein staat dit seizoen 35ste...

Aan de Gaverbeek hebben ze natuurlijk wel andere zorgen op dit moment. Na een sterke competitiestart is Zulte Waregem in de Jupiler Pro League helemaal weggezakt. Na een ontluisterende 3 op 27 staat Essevee in de rechterkolom. Een goed resultaat tegen Lazio zou morgenavond wel een welgekomen opsteker kunnen betekenen.

"Derde plaats verdedigen"

Trainer Francky Dury geeft wel toe dat hij de wedstrijd liever niet zou spelen. «Maar ik wil onze derde plaats in de groep wel verdedigen», klinkt het. "Anders hebben we voor niets gewonnen tegen Vitesse."

De heenmatch verloor Zulte Waregem eind september alvast met 2-0. De aftrap in het Regenboogstadion is om 21u05.