Leerkracht stuurt Trump's brief vol fouten verbeterd terug naar het Witte Huis

Een gepensioneerde lerares uit het Amerikaanse Atlanta heeft een presidentiële brief gecorrigeerd en teruggestuurd naar Donald Trump. "Zo kan hij leren uit zijn fouten", klinkt het. 
door
heleen.savels
Leestijd 1 min.

Yvonne Mason had na de schietpartij in Florida een brief aan de Amerikaanse president geschreven. Daarin vroeg ze hem om de families van de slachtoffers te ontmoeten en peilde ze naar de veiligheid op school.

Trump's handtekening

Volgens de voormalige leekracht Engels stond de brief die ze als antwoord kreeg vol grammaticale fouten. "Als je brieven van het hoogste regeringsniveau krijgt, verwacht je dat ze op z'n minst correct geschreven zijn", vertelt ze aan een lokale nieuwsdienst.

De vrouw plaatste een foto van de brief op Facebook. Hij is afgedrukt op officiëel papier van het Witte Huis en voorzien van de handtekening van President Trump.  Ze heeft alle grammaticale fouten omcirkeld en voorzien van een korte uitleg waarom ze precies verkeerd zijn.

Verdeelde reacties

De Facebook-post zorgde voor verdeelde reacties. Volgens sommigen drijft de lerares de spot met de president. Anderen prijzen haar dan weer omdat ze de slechte grammatica heeft aangepakt.

Facebook / Yvonne Mason