Leeuw met kanker wordt behandeld in ziekenhuis

In een Zuid-Afrikaans ziekenhuis hebben ze een wel heel opvallende patiënt. De 16-jarige leeuw Chaos heeft te kampen met huidkanker en moet er daarom bestraald worden.  
door
Karsten
Leestijd 1 min.

Een paar weken geleden vonden dierenverzorgers verdachte vlekjes op de neus van Chaos. Na onderzoek bleek dat de leeuw lijdt aan huidkanker. Daarom moet het dier bestraald worden, maar omdat hij nergens in het land zo'n behandeling kan krijgen, was dat niet zo eenvoudig. Gelukkig reikte het prestigieuze Mediclinic Muelmed-hospitaal in Pretoria een helpende hand aan.

De verdoofde leeuw werd via de achterdeur het ziekenhuis binnengebracht om paniek te vermijden. Tijdens de ingreep werd zijn gezicht afgeschermd tegen de straling. Vijf radiotherapeuten en een oncoloog behandelden de opmerkelijke patiënt en hadden daar maar vijf minuten voor nodig.

Foto Kara Heynis

Een maand

"Die bestraling is een dure zaak, maar dat we hebben er zeker voor over. Hij is ons kindje, we doen alles wat nodig is om hem weer beter te maken", vertelt verzorgster Kara Heynis aan Daily Mail. De katachtige moet nog enkele keren naar het ziekenhuis gaan.

Chaos heeft ondertussen een tijdelijk onderkomen gekregen in de schaduw en krijgt gezelschap van een vrouwtjesleeuw. Binnen een maand zou de behandeling helemaal rond zijn. In het wild leven leeuwen gemiddeld 14 jaar, in gevangenschap loopt dat op tot 22 jaar.