Lengte en humor zijn cruciaal in een relatie

Ben je op zoek naar de ideale partner? Of heb je een relatie maar ben je niet zeker of het serieus is? Houd dan rekening met lengte en humor. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat die twee dingen cruciaal zijn voor koppels.
door
annelies.leys
Leestijd 2 min.

Koppels die bestaan uit kleine vrouwen en grote mannen zouden gelukkiger zijn. Dat heeft een recente studie van de universiteit van Konkuk in Zuid-Korea uitgewezen. Het onderzoek werd afgenomen bij 8.000 participanten. Daaruit blijkt dat zowel mannen als vrouwen gelukkiger zijn in een relatie met een groot lengteverschil.

Eerder werd al bewezen dat vrouwen zich vaker aangetrokken voelen tot grote mannen om evolutionaire redenen. Maar waarom een vrouw precies gelukkiger is met een lange partner, is niet geweten. De grootte van je lief is enkel bepalend voor geluk in de eerste 18 jaar van het huwelijk. Daarna maakt het niet uit hoe groot je wederhelft is.

Humor

Ben jij bijna even groot als je partner, maar ben je er toch van overtuigd dat jullie een topkoppel zijn? Dan hebben jullie waarschijnlijk een gelijkaardig gevoel voor humor. Dat is volgens Britse datingcoach James Preece namelijk cruciaal in een relatie.

"Wanneer je als koppel hetzelfde gevoel voor humor hebt, zie je de leuke kant van iedere situatie en sta je relaxter in het leven. Ruzies worden ook sneller opgelost", aldus de datingexpert. Daarnaast is humor ook een teken van intelligentie, waardoor je aantrekkelijker lijkt voor je partner.