Lesbisch koppel zoekt spermadonor via YouTube

Fitness journey's, make-up tutorials of bizarre kunstjes: YouTube is de laatste jaren uitgegroeid tot een dankbaar platform om talent te illustreren. De Nederlandse vloggers Joyce en Scarlet gebruiken het videoplatform echter voor een heel andere reden: ze zijn op zoek naar een spermadonor.
door
Mare
Leestijd 2 min.

In de video ‘Lesbiennes Zoeken Zaad' is te zien hoe de dames op verschillende plekken op zoek gaan naar zaad. Zo doen ze onder meer een dierenwinkel en een tuincentrum aan. Met de gedane vondsten trekken ze naar een arts, waar al snel blijkt dat het op die manier niet werkt. De video bulkt dus van de humor, maar de boodschap is wel degelijk serieus: de vrouwen zijn op zoek naar een zaaddonor.

Moeilijke zoektocht

Waarom heeft het koppel daar in godsnaam YouTube voor nodig? “We hebben geprobeerd om een zaaddonor te vinden zonder dat mensen er iets vanaf wisten”, legt Scarlet uit. “Maar het is lastig om een goede donor te vinden. Daarom maken we gebruik van ons bereik.”

De twee vrouwen hebben geprobeerd om via de klassieke weg een donor te vinden, maar dat was weinig succesvol. “Er werd niet heel zorgvuldig omgesprongen met gegevens”, let Scarlet uit. “Van een van de donorbanken hoorden we na een half jaar ineens dat ze failliet waren. Bij een ander ziekenhuis waren de dossiers al bij binnenkomst verwisseld.”

Betrouwbaar

Concreet is het koppel op zoek naar een donor waarmee ze in gesprek kunnen gaan, maar dat is niet zo eenvoudig als je niet meteen iemand kent binnen je familie- of vriendenkring. “We zijn op zoek naar een betrouwbare donor waarmee we een klik hebben. Niet omdat we willen dat hij een rol speelt in de opvoeding, maar we vinden het wel belangrijk dat we onze kinderen met trots een foto kunnen laten zien van de vader en dat er een optie is om contact op te nemen.