Lichaam Jürgen Conings gevonden: Marc Van Ranst reageert opgelucht

Viroloog Marc Van Ranst reageert opgelucht op het nieuws dat Jürgen Conings gevonden is. Wanneer hij het safehouse waar hij met zijn familie verblijft mag verlaten, is nog niet bekend.

door
Redactie online
Leestijd 1 min.

Van Ranst zegt in een telefonische reactie opgelucht te zijn voor zijn familie en zichzelf. Anderzijds gaan zijn gedachten uit naar de familie en vrienden van Conings, want zij verliezen een dierbare. Wanneer hij zijn safehouse mag verlaten, weet Van Ranst nog niet. Dat wordt bepaald door de mensen die het dreigingsniveau inschatten.

Fietsers

Het lichaam van de verdwenen militair Jürgen Conings is aangetroffen nabij het Dilserbos in Dilsen-Stokkem. Het gaat niet om de zone waar in de eerste week na de verdwijning massaal werd gezocht. Dat bevestigt Limburgs gouverneur Jos Lantmeeters.

Enkele fietsers werden opgeschrikt door een geur. De politie werd erbij gehaald en trof stoffelijke resten aan. De eerste vaststellingen wijzen er volgens het federaal parket op dat het gaat om de verdwenen militair. De waarschijnlijke doodsoorzaak, volgens de eerste onderzoeksresultaten, zou zelfdoding door middel van een vuurwapen zijn. Dit moet echter nog bevestigd worden door het medico-legaal onderzoek.

Voor de gouverneur gaat het om een «triest verhaal», waarbij zijn gedachten uitgaan naar de nabestaanden.