LIFEHACK. Daarom mag je nooit een natte handdoek op de rug van je hond leggen

Met deze tropische temperaturen ziet niet alleen de mens af, ook onze dieren hebben het bloedheet. Je denkt er misschien goed aan te doen door een natte handdoek op de rug van je geliefde viervoeter te leggen, maar deze goedbedoelde actie kan het leven kosten van je hond. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Honden kunnen alleen zweten via hun voetzolen en hun tong. Het is met deze extreme temperaturen dan ook erg moeilijk om af te koelen. Sommige baasjes denken er goed aan te doen om een natte handdoek om hun rug te leggen, maar dat is niet zonder gevolgen.

Zuurstoftekort 

Door de koude van de handdoek gaan de aderen van de hond vernauwen. Maar de warme temperaturen van buitenaf zorgen dan weer dat de eiwitten in het bloed van de hond gaan stollen, wat het dik en stroperig maakt. Deze combinatie zorgt ervoor dat het hart moeilijker kan pompen en er zuurstoftekort zal ontstaan. De organen kunnen daardoor uitvallen. Met een langzame en pijnlijke dood als gevolg.

Lauw water

Heb je het gevoel dat je viervoeter het te warm heeft? Laat hem of haar dan eerst wat lauw water drinken. Koel daarna zachtjes zijn pootjes en onderbuik met een natte handdoek. Vergeet ook zeker niet een koel plekje in de schaduw of binnen uit te zoeken.