LIFEHACK. Dankzij deze nieuwe TikTok-trend gaat je haar blinken (video)

TikTok heeft ons weer een nieuwe lifehack bijgebracht. Door je haar te wassen met rijstwater krijg je een mooie glans én je je lokken gaan sneller groeien. Wil je het graag zelf eens proberen? Wij leggen het (haarfijn) voor je uit.

door
Online redactie
Leestijd 2 min.

Er is weer een nieuwe trend viraal gegaan op TikTok: je haar wassen met rijstwater. Het product bevat mineralen en vitaminen die niet alleen je haar doen stralen, maar het ook nog eens rapper doen groeien. Rijstwater wordt in China trouwens al langer gebruikt als beautyproduct. Ze geloven er dat het hun haar lang, donker en schoon houdt.

Hoe maak je het?

Ingrediënten

Een half kopje ongekookte rijst (wit of bruin)

2 kopjes water

Etherische olie (optioneel)

Bereidingswijze

Doe de rijst in een kom en giet er één kopje water bij. Gooi daarna het water weg want dit was enkel voor de rijst te spoelen.

Giet daarna het tweede kopje in de kom en roer er met een lepel doorheen. Laat de rijst 10 tot 15 minuten weken. Zeef erna de rijst uit het water zodat je alleen nog maar water over hebt.

Bedek de kom met plastic folie en laat hem op kamertemperatuur staan. Wacht 24 uur en je rijstwater is helemaal klaar! Het is normaal dat het vocht wat zuur ruikt. Vind je de geur niet aangenaam? Doe er dan nog wat etherische olie bij.

Bewaar het water in een afgesloten flesje of potje in de frigo. Je kan het maximaal 5 of 6 dagen bewaren.

Hoe gebruik je het?

Was je haar eerst met shampoo en maak het daarna droog met een handdoek.

Giet het rijswater over je hoofd en zorg ervoor dat over het je hele haar verspreid is.

Laat het 20 tot 30 minuten inwerken, spoel het daarna uit met koud water.

Doe dit twee keer per week en je zal het verschil merken!

Lees ookforyou