LIFEHACK. Last van zweet onder je borsten? Dit doe je eraan

Wie gezegend is met een grote(re) boezem, weet vast wel waarover we het hebben. Van zodra de temperaturen de hoogte in gaan, gutst het zweet niet enkel van onder je oksels vandaan, maar ook onder je borsten lopen er straaltjes naar beneden. Dat voelt natuurlijk niet zo aangenaam en bovendien kan je last krijgen van vervelende zweetplekken.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 2 min.

Zweet onder je borsten, ook wel gekend als underboob sweat, is een fenomeen waar veel vrouwen tijdens de zomer mee te kampen krijgen. Sommigen lossen dat op met wat strategisch gesmeerde deodorant, maar niet iedereen is een liefhebber van die methode. Gelukkig bestaat er nog een andere oplossing voor het probleem.

Katoenen voering

Eerst en vooral: underboob sweat is niets om je voor te schamen. Wanneer je lichaam het te warm heeft, gaat het nu eenmaal proberen om zichzelf af te koelen door te transpireren. Vind je het dus niet vervelen dat de regio onder je borsten wat klam aanvoelt, dan is dat helemaal oké. Je hoeft er niets aan te doen. Maar wanneer je het wél vervelend vindt, is er een handig hulpmiddeltje dat uitkomst kan bieden. Er bestaat namelijk zoiets als bra liners, oftewel een voering die je onder je beha bevestigt. Het katoenen gadget absorbeert vervolgens al het vrijgekomen vocht zodat je geen last hebt van zweetplekken onder je borsten. Bovendien kost de voering slechts 16,50 euro via Amazon - een echt koopje dus. De reviews zijn alvast lovend, dus het is wellicht het proberen waard als je zorgeloos de zomer wil trotseren.

Foto Easylife