LIFEHACK. Werk je blauwe plek weg met een bananenschil

Blauwe plekken zijn niet echt flatterend. Een bananenschil zou daarvoor een geneeskrachtige werking hebben, die in een mum van tijd je huid 
door
chloe.festraets
Leestijd 1 min.

herstelt. Daarnaast zijn bananen ook heel gezond voor je darmwerking.

Bananenschillen bevatten flinke hoeveelheden kalium en mineralen die ervoor zorgen dat je huid zich herstelt. Ze worden ook ingezet als middel tegen allergieën, insectenbeten en irritaties. Je vel zal er overigens minder rood en opgezwollen door worden.

Het fruit zelf is ook zeer goed voor je lichaam. Bananen zitten namelijk vol vezels en geeft je de juiste voedingsstoffen binnen voor celvernieuwing. Daarnaast zijn het ook echte energieboosters. Het kromme fruit bevat zo'n 100 calorieën en wordt snel door je lichaam opgenomen. Ideaal als tussendoortje of als onderdeel van je ontbijt.

Zo ga je te werk bij blauwe plekken

Eet eerst je banaan op. Neem vervolgens de schil en wrijf met de buitenkant voor zo'n 10 à 30 minuten over je blauwe plek. De schil zorgt ervoor dat de blauwe kleur afneemt. De klus is zo geklaard.

De stoffen die in de bananenschil zitten werken ook om je tanden te bleken. Dit doe je door hem simpelweg met de binnenkant door je tanden in te masseren. Twee keer nadenken voor je die schil weggooit dus.