LIFEHACK. Zo gaan je panty's deze winter een stuk langer mee

De tijd van korte jurkjes en blote benen is weldra weer helemaal voorbij voor enkele maanden. De panty's komen weer uit de kast nu de temperaturen langzaam maar zeker zakken en dat is niet bepaald een gebeurtenis die ons vrolijk stemt. Want al zien die flinterdunne kousen er misschien mooi uit, handig zijn ze in geen geval.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 2 min.

Wie regelmatig een panty aantrekt, kan het vast en zeker beamen. Erg lang gaat een paar niet mee. Soms weet je zelfs niet hoe je het hebt klaargespeeld, maar zit er plots een enorme ladder ter hoogte van je knie. Of je dij. Of je kuit. En dan zit er niets anders op dan een nieuw paar aanschaffen en het kapotte exemplaar in de vuilnisbak gooien. Maar wist je dat er ook enkele trucjes bestaan om de levensduur van je panty's te verlengen?

Koude

Een van de meest gebruikte trucjes om een paar panty's langer te doen meegaan is door ze in de frigo of de vriezer te steken. Maak ze nat vooraleer je ze in een diepvrieszakje steekt en kies vervolgens of je ze enkele uurtjes in de frigo legt of een nachtje in de diepvriezer laat liggen. In dat geval is het uiteraard wel belangrijk om ze op tijd te laten ontdooien want anders wordt het wel erg moeilijk om ze aan te trekken. Door de koude worden de vezels van de kousen resistenter en gaan ze dus minder snel stuk.

Haarlak

Voor een ander trucje heb je alleen een bus haarlak nodig. Spuit je panty's wanneer ze uit de wasmachine komen in met wat lak en laat ze nadien goed drogen. Herhaal dit na elke wasbeurt en je zal zien dat je panty's langer meegaan.

Suiker

Dit vinden wij zelf het bizarste trucje, maar het schijnt wel te helpen. Was je nieuwe panty's met de hand en doe op het einde wat suiker in het water. Laat nu enkele minuutjes weken vooraleer je je panty's eruit haalt. Doordat de suiker in de vezels trekt, worden deze sterker en gaan ze minder snel scheuren. Opgelet: de kans dat je viervoeter nadien aan je benen komt snuffelen is groot!

News

meer News

Spotlight

Hoe saai is jouw datingprofiel?

Iedereen die single of poly is, zit tegenwoordig op een datingapp om nieuwe mensen te leren kennen. Maar hoe weet je of jouw datingprofiel niet te saai is? Maak kennis met de tegenhanger van de ‘red flags’, de ‘beige flags’.

meer Spotlight