LIFEHACK. Zo gebruik je de microgolf als poetshulpje

Een lifehack waarbij je beautyblenders in de microgolf steekt, gaat intussen al wekenlang viraal. Maar wist je al dat je nog meer proper kan krijgen met je microgolfoven?
door
suzanne.gielis
Leestijd 1 min.

Foto beautyblender.com

Je make-upmateriaal proper krijgen, het is absoluut niet gemakkelijk. Geen wonder dus dat fashionistas van over de hele wereld zo laaiend enthousiast zijn over het nieuwe trucje om beautyblenders kraaknet te krijgen. Zo gaat het in zijn werk:

 • Neem een tas, vul ze half met water en doe er afwasmiddel in;
 • Stop de beautyblender in de tas en zet ze in de microgolf;
 • De microgolf zet je een minuut op de hoogste stand;
 • Knijp het overtollige water uit de beautybender (maar wacht eerst even want anders ga je jezelf verbranden).
 • Tadaa! Je beautyblender lijkt wel nieuw.
 • Zo zijn er nog enkele manieren waarop je microgolfoven op haast magische wijze kan helpen met poetsen. De kaboutertjes zullen je poetswerk niet voor je doen, maar je zal zien dat zo'n microgolf in huis hebben ook best geweldig is.

  Vaatdoek en sponsjes

  Soms beginnen je vaatdoek en sponsjes te gaan stinken. In plaats van ze meteen bij de was of weg te gooien, steek je ze beter in de microgolf. Dat is een heel efficiënte manier om virussen en bacteriën te doden. Maak je vaatdoek en spons nat, steek ze in de microgolf en stel die twee minuten in op 800 watt.

  Unsplash / N. Deshmukh

  Snijplank

  Heb jij ook een snijplank die moeilijk proper te krijgen is? Smeer ze dan in met de helft van een citroen en leg ze in de microgolf. Je zet de microwave best een minuut op de medium stand. Als je dan de plank wast, zal ze veel sneller en grondiger proper zijn.

  Aaneengekoekte suiker

  Heb je de bruine suiker al een tijdje niet meer gebruikt, dan is de kans groot dat die aan elkaar plakt en je het niet meer uit de pot krijgt. De suiker lost wel gemakkelijk én kan weer gebruikt worden als je dit doet:

 • Maak een stukje keukenrol vochtig en steek het in de pot;
 • Sluit de pot goed af en plaats hem in de microgolfoven;
 • Zet de microgolf op 20 à 30 seconden en de suiker komt los.
 • Microgolf proper in 1-2-3

  Natuurlijk moet de microgolf soms ook gepoetst worden, en dan blijkt vaak dat het moeilijk is om de aangekoekte spatten te verwijderen. Gelukkig krijg je hem snel weer proper door een kopje te vullen met een 50/50-mix van water en azijn. Kook dat tot het begint te stomen en nadien kan je er gemakkelijk met een vod door. Het vuil komt vanzelf los.