LIFEHACK. Zo krijg je dat plakkende zand makkelijk van je voeten

Het is zomer en dat betekent dat velen onder ons - ondanks het coronavirus - richting zee trekken. Wanneer het binnenland kreunt en puft onder tropische temperaturen, voelt er namelijk niets zo goed als een verfrissend zeebriesje. En dat gevoel van het warme zand onder je voeten is ook niet mis.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 2 min.

Je huppelt, je sprint, je struint over het strand. Nu eens met je voeten in het water, dan weer op het droge, afhankelijk van of je al dan niet op zoek bent naar nog wat extra verkoeling. Uiteindelijk spreid je je handdoek uit, klaar voor een ontspannende middag strandgeluk.

Talkpoeder

Maar, er is één grote maar in het hele verhaal. We weten immers allemaal hoe vervelend kan zijn als je voeten onder het plakkende zand zitten. Zand dat zich hardnekkig vastklampt aan je huid en met geen mogelijkheid weg te boenen valt. Wel, gelukkig is er ook goed nieuws. TikTokster Stephanie Scheff zat namelijk met hetzelfde probleem en herinnerde haar volgers aan een handig trucje. Het enige wat je nodig hebt om komaf te maken met dat vervelende, plakkerige zand is talkpoeder. Strooi het poeder op je zanderige voeten, wacht enkele seconden et voilà, je kan het er zo afwrijven. Het talkpoeder absorbeert namelijk het vocht in het zand, zodat het niet meer blijft plakken. Doe dit uiteraard wel terwijl je buiten bent en niet in de auto, want dat zou weleens voor andere vervelende taferelen kunnen zorgen.