LIFEHACK. Zo krijg je die hardnekkige verfvlekken uit je textiel

Tijdens de lockdown zijn heel wat mensen begonnen met klussen in huis. Eindelijk hadden we de tijd om die lang genegeerde hoekjes in huis eens onder handen te nemen. Een poetsbeurt hier, een likje verf daar... Eén ding is zeker: ons huis zag er nog nooit zo mooi uit. Maar iedereen die weleens een verfborstel heeft vastgehad, weet dat dat niet zonder gevaar is.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.

Ook al plak je alles nog zo goed af en neem je alle nodige voorbereidingen, een ongelukje is snel gebeurd. En voor je het weet zit je met een hardnekkige verfvlek op je mat of je lievelingskussen. Stop alvast met vloeken, want wij hebben de ideale oplossing.

Handgel

Het is de vrouw achter het Instagramaccount @mrs.ds.cleaning.reviews die met de lifehack op de proppen kwam. Toen zij wat aan het doe-het-zelven was, kwam er een blauwe verfvlek op haar beige tapijt te zitten. Geen lachertje dus. Maar dankzij een snel, handig trucje was die vlek binnen de kortste keren weer verdwenen. En de kans is groot dat je het product voor deze hack al in huis hebt, want het gaat namelijk om... handgel. Het enige wat je hoeft te doen is de vlek insmeren met het goedje, een beetje wrijven met een microvezeldoek en klaar is Kees.