Londense rusthuisbewoners steken iconische albumcovers in nieuw jasje

In Londen hebben enkele rusthuisbewoners zich creatief beziggehouden door iconische albumcovers na te bootsen. Daarbij kropen de bewoners in het vel van onder andere Madonna en Queen. Het leverde enkele geweldige kiekjes op.
door
Karsten
Leestijd 2 min.

De bewoners van het Sydmar Lodge Care Home in Noord-Londen weten zich wel bezig te houden. Zo vermaakten ze zich bijvoorbeeld door bekende albumcovers na te maken. Alleen staat in plaats van de eigenlijke artiest een rustbewoners op de foto. Zo kregen bijvoorbeeld Adele, Michael Jackson en ook David Bowie de eer, maar kunnen ook Taylor Swift en Blink 182 niet ontbreken.

Sydmar Lodge Care Home residents and carers have been recreating classic album covers. The home has now been in lockdown for 4 months. pic.twitter.com/XS5YQ4f1Sw

— Robert Speker (@robertspeker) July 10, 2020

Aangename tijd beleven

Het was allemaal het idee van coördinator Robert Speker, die in het rusthuis wel vaker met creatieve en unieke plannetjes afkomt. Ook nu blaast hij weer leven in de brouwerij met zijn fantasierijke albumcovers. "Ouderen zijn door de coronacrisis al lange tijd het slachtoffer. Het is mijn missie om ze een aangename tijd te laten beleven."

Fundraising

De foto's gingen al snel hun eigen leven leiden op Twitter. Daar zijn de meeste mensen laaiend enthousiast. Door de aandacht die ze verkregen besloot het rusthuis om een fundraising op te starten, waarmee ze de activiteiten van de rusthuisbewoners wil financiëren. Ondertussen zit er al zo'n 550 euro in hun spaarpot.