'Love your curves'-modellen zonder curves bij Zara

De nieuwe campagne van Zara zorgt voor heel wat controverse. Met de slogan 'love your curves' willen ze een collectie promoten voor vrouwen met rondingen. Er ontbreekt echter één zaak op de posters: vrouwen mét rondingen. 
door
Liza
Leestijd 1 min.

Het kledingmerk maakte in de plaats daarvan gebruik van slanke modellen om de kleren te etaleren. Dat zorgde voor veel verbazing. De foto's zijn sinds begin februari al te zien in de winkels, maar kwamen gisteren pas onder de aandacht toen de Ierse radio-dj Muireann O'Connell een foto tweette met de tekst: 'Je maakt een grapje toch, Zara'.

You have got to be shitting me, Zara. pic.twitter.com/tiOsJv5AVy

— Muireann O'Connell (@MuireannO_C) February 28, 2017

De nieuwe lijn wil duidelijk maken aan vrouwen dat iedere dame, ongeacht welk gewicht of type lichaam zij heeft, haar rondingen moet accepteren. Daar is de keten volgens velen niet echt in geslaagd. Zo twitterde iemand: "Beste Zara, we hoorden dat je hopeloos op zoek bent naar modellen met rondingen. Kunnen we jullie van dienst zijn?" met een foto waarop ze net zoals de modellen op de poster poseerden.

Dear @zara, we heard you are in desperate need of curvy models. May we offer our assistence? #loveyourcurves CC @MuireannO_C pic.twitter.com/p1RU7p5zCY

— Kita van Slooten (@kitavanslooten) March 2, 2017

Zara heeft nog niet gereageerd op alle ophef.

News

meer News