Luchtvaartmaatschappij vliegt 96 honden uit rampgebied Harvey

In de nasleep van de verwoestende orkaan Harvey heeft de luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines een vliegtuig vol opgevangen honden naar San Diego gevlogen. Daar zullen mensen ze kunnen adopteren.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

De orkaan Harvey heeft voor veel menselijke en materieel leed gezorgd, maar ook heel wat dieren zijn hun huizen en baasjes kwijtgeraakt. Southwest Airlines wilde 69 honden uit een opvangcentrum helpen en zette ze op een vliegtuig naar het veilige San Diego. Dat leverde heel wat schattige beelden op.

Euthanasie ontlopen

Het vliegtuig was, buiten het personeel, volledig gereserveerd voor de viervoeters, meldt msn. Tijdens de vlucht kregen ze ook drinken en aangepaste snacks gepresenteerd. Na hun aankomst in San Diego gingen ze naar een asiel waar nieuwe baasje hen kunnen komen ophalen.

De honden zaten allemaal in een opvangcentrum dat de doorkomst van de orkaan honden uit verwoeste centra opving. Door plaatsgebrek leek euthanasie voor veel van de dieren de enige optie, tot dat de luchtvaartmaatschappij van het project hoorde.

Foto Southwest Airlines