Luchtverkeersleider Belgocontrol wordt Skeyes

door
Belga
Leestijd 1 min.

De nationale luchtverkeersleider Belgocontrol, die instaat voor de veiligheid van het luchtverkeer, wijzigt morgen zijn naam in 'Skeyes'. Dat heeft het overheidsbedrijf deze avond officieel bekendgemaakt. "Skeyes slaat natuurlijk op het luchtruim en de ogen van de luchtverkeersleiders die daarop gericht zijn. Maar het staat ook voor de blik die het bedrijf op de mensen richt: de passagiers, de klanten, de stakeholders", klinkt het. De baseline bij de naam luidt "Nice to guide you". Ook daarin zit de dubbele verwijzing naar de opdracht om het luchtverkeer in goede banen te leiden en het aspect ontmoeting.

Voor Johan Decuyper, CEO van Belgocontrol, is de nieuwe identiteit "slechts een volgende maar belangrijke stap in de geschiedenis van het bedrijf". "We staan pas aan de start van de uitdagingen voor de toekomst: we moeten zien stand te houden in de internationale concurrentiële omgeving van de luchtverkeersleiding."

In 1998 vervelde de Regie der Luchtwegen in het autonoom overheidsbedrijf Belgocontrol. Het bedrijf is in volle eigendom van de federale overheid, maar werkt zelfstandig. De luchtverkeersleiders beheerden de voorbije 20 jaar zowat 20 miljoen vluchten. Tegen eind volgend jaar zal Belgocontrol ongeveer 900 mensen tewerkstellen.

bron: Belga