Lufthansa biedt zijn diensten nu aan via Airbnb

Het gaat Lufthansa niet voor de wind momenteel. Daarom zoekt de Duitse luchtvaartmaatschappij schijnbaar naar andere manieren om vluchten aan te bieden. Eentje daarvan is Airbnb, de online-aanbieder van slaapplaatsen. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

"Ons huisje staat niet in het bos, maar in de lucht", stelt Lufthansa op Airbnb. Het optrekje is feitelijk een retourvlucht tussen New York en Frankfurt in Premium Economy. Hoewel het een leuk idee is om vlucht op deze manier aan te bieden, zit er volgens Quartz ook noodzaak achter deze stunt.

Lufthansa heeft vorige week zijn winstverwachtingen voor 2016 nog aangepast, naar een niveau dat lager lag dan vorig jaar. De maatschappij verklaart dat door het sterk gedaalde aantal vooraf geboekte vluchten. Vooral het langeafstandsvluchten naar Europa is gekelderd door de terroristische dreiging en politieke en economische onzekerheid.

Een zware tegenvaller, omdat de grootste variabele kost voor luchtvaartmaatschappijen dit jaar bijzonder laag is. Brandstof voor vliegtuigen is dit jaar bijzonder goedkoop, wat maakt dat veel maatschappijen extra vluchten aan zachte prijzen aanbieden. Een prijzenoorlog tussen de verschillende aanbieders heeft er bovendien voor gezorgd dat de verbinding tussen Europa en de Verenigde Staten momenteel bijzonder voordelig is.

Lufthansa is echter niet de eerste luchtvaartmaatschappij die zich op Airbnb waagt. Ook KLM bood zijn diensten als eens aan op het platform, maar het vliegtuig bleef toen wel aan de grond.

Foto AFP / C. Stache