Makers van 'The Simpsons' schrappen belangrijk personage

Na alle controverse rond het personage Apu, hebben de makers van 'The Simpsons' beslist om hem stilletjes uit te reeks te laten verdwijnen. De Indiase kruidenier zou te stereotiep zijn en om aan de kritiek te ontsnappen, is de enige optie de serie verder te zetten zonder 'Apu'.
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Producer Adi Shankar heeft aan film- en tv-website IndieWire bevestigd dat Apu niet meer in de animatiereeks te zien zal zijn. "Ze gaan Apu laten verdwijnen. Niet met een groots afscheid, maar geruisloos. Ze willen niemand voor de borst stoten." De Indiase kruidenier speelt al sinds het begin van de reeks mee. Maar de laatste jaren werd de makers verweten dat hij te stereotiep werd afgebeeld en niet meer in deze tijdsgeest paste. "Het is puur racisme en niet grappig", klinkt het online.

Inschattingsfout

De makers probeerden de kritiek te weerleggen met een scène waarin Marge een gesprek aangaat met Lisa. "Iets wat jarenlang beschouwd werd als onschuldig, wordt nu bestempeld als politiek incorrect", klonk het over Apu. Dat bleek uiteindelijk een inschattingsfout te zijn, waardoor de kritiek alleen nog maar meer aanzwengelde. Om boze kijkers nu toch te kalmeren, is dus besloten dat Apu definitief uit de serie verdwijnt.

 

News

meer News

Spotlight

Zeven op de tien Vlamingen vinden het moeilijk motorrijders tijdig op te merken

Zeven op de tien Vlaamse autobestuurders vinden het moeilijk om motorrijders op de weg tijdig op te merken. Omdat het voorjaar voor veel motorrijders het moment is om zich weer op de baan te begeven, roepen de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) en Vlaams minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) automobilisten in een nieuwe campagne op om te «kijken kijken» en zo elke motorrijder te zien.

meer Spotlight