Mama doet kinderen minder snoepen met dit slimme trucje

Je kinderen gezond doen eten is een heuse opgave. Die kleine bengels vinden nu eenmaal sneller de weg naar de snoepkast dan de fruitmand. Maar deze Britse moeder heeft daar iets op gevonden. Ze verstopt het snoep in een snackautomaat en laat haar kinderen betalen voor hun ongezonde tussendoortjes.
door
Janne
Leestijd 2 min.

Sarah had er genoeg van dat haar kinderen de hele dag luierden en snoepten. Tot de Britse mama plots op een idee kwam. Ze kocht een snackautomaat voor zo'n 100 pond (113 euro) en bergt voortaan alle lekkernijen daarin op. Op die manier moet haar kroost betalen vooraleer ze kunnen smikkelen.

Geen zorgen, de kinderen worden niet buitenshuis gestuurd om hun boterham te verdienen. Ze krijgen centjes telkens ze geholpen hebben in het huishouden of een schooltaak tot een goed einde hebben gebracht. Zo wil Sarah haar oogappels de waarde van geld aanleren. Twee vliegen in één klap!

News

meer News

Spotlight

Hoe saai is jouw datingprofiel?

Iedereen die single of poly is, zit tegenwoordig op een datingapp om nieuwe mensen te leren kennen. Maar hoe weet je of jouw datingprofiel niet te saai is? Maak kennis met de tegenhanger van de ‘red flags’, de ‘beige flags’.

meer Spotlight