Man dankt zijn leven aan zijn hond na winterse uitschuiver

Een Amerikaanse man heeft zijn leven aan zijn golden retriever te danken. De trouwe viervoeter bleef urenlang bij haar baasje nadat hij een lelijke smak maakte.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Bob was buitenshuis om een stuk hout voor het vuur te gaan halen. De man gleed uit in de sneeuw en bezeerde zijn nek. Daardoor verloor hij het bewustzijn, terwijl het buiten -4 graden Celsius was.

Gelukkig bleef Kelsey bij zijn zijde. De hond likte, blafte en duwde tegen haar baasje. Ze bleef ook bij Bob liggen om hem warm te houden. Pas toen de buurman eieren wou lenen, werden Bob en Kelsey gevonden. De hond bleef volgens 14News zo'n twintig uur bij haar baasje.

Bob werd onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht, waar hij een operatie onderging. Zijn dokter was onder verrast dat zijn patiënt geen tekenen van bevriezing vertoonde.

"Ik denk dat hij niet meer zou leven als het niet voor de hond was. De hond heeft hem warm gehouden. Er was geen enkel teken van bevriezing, wat opmerkelijk is want het vroor stevig", aldus dokter Chaim Colen.

Meteen na de geslaagde operatie was Bob opnieuw herenigd met zijn reddende engel. "Hij was nog maar net uit de operatiekamer of ze was al aan zijn gezicht aan het likken. Ze waren aan het huilen. Het was prachtig, alles wat je zou verwachten van zo'n reünie", getuigt dochter Jenny.