Man die vriendin brutaal in de steek laat, komt haar tien jaar later tegen als baas

Na een lange relatie is het niet altijd evident om er een punt achter te zetten. Maar zomaar van de aardbodem verdwijnen terwijl je vriendin op vakantie is, is nooit echt slim. Wanneer je je ex-vriendin dan later toch tegen het lijf loopt, kan dat pijnlijke situaties opleveren. Zeker wanneer blijkt dat diezelfde ex-vriendin je toekomstige baas wordt.
door
Mare
Leestijd 1 min.

Het overkwam een man, die om begrijpelijke redenen liever anoniem wil blijven. Omdat hij en zijn intussen ex-vriendin andere verwachtingen hadden over de relatie, besloot hij zijn biezen te pakken om te veel drama te vermijden. Het koppel had op dat moment twee jaar samengewoond, maar hij verbrak elk contact en ging in het buitenland werken.

Tien jaar later keerde hij echter terug naar zijn thuisland, waar hij aan de slag ging als wiskundeleraar in de internationale school. Alles ging goed, tot zijn directeur vertrok. Zijn nieuwe baas? Zijn ex-vriendin, jawel. Jammer genoeg zijn er geen andere internationale scholen in zijn land, dus het is niet evident om zomaar een andere job te vinden.

Een bijkomend probleem is dat de expats in zijn stad een hechte gemeenschap vormen. De leerkrachten op school spreken ook buiten de werkuren af, waardoor hij zijn ex ook daar dreigt tegen te komen.