Man moet drie dagen brommen vanwege kattenbakvulling

Vergissen is menselijk, al zal Ross Lebeau momenteel weinig waarde hechten aan die uitspraak. De Amerikaan heeft drie dagen gebromd nadat politieagenten zijn zak kattenbakvulling verwarden met methamphetamine.   
door
Kevin
Leestijd 1 min.

De politie dacht dat ze een enorme drugsvondst gemaakt hadden toen ze Lebeau tegenhielden. In een sok in de auto van de man vonden agenten meer dan 200 gram van een vreemde substantie. De dienders gingen ervan uit dat de drug methamphetamine was.

Volgens ABC gaven de eerste testen aan dat er daadwerkelijk drugs in de sok zat. Verder onderzoek toonde echter aan dat het toch om een product voor kattenbakken ging. De vulling in de sok zou moeten voorkomen dat damp de ramen beslaat.

"Ik zou graag een verontschuldiging krijgen. Ik ben foutief beschuldigd geweest en zal er alles aan doen om mijn naam te zuiveren", klinkt Lebeau strijdvaardig. Of hij die zal krijgen, valt af te wachten. In een statement heeft de politie laten weten dat het hier om een standaardprocedure ging en dat ze alle aanklachten hebben laten vallen na het onderzoek.