Man valt twaalf meter diep in schoorsteen

Toen een man een opname aan het maken was voor zijn nieuwe Parkour-actievideo viel hij twaalf meter diep in een schoorsteen. Na twee uur kon de waaghals bevrijd worden. Hij hield er enkel schrammen en builen aan over.
door
Liza
Leestijd 1 min.

In Denver, in de Verenigde Staten, was Dustin Hinkle druk in de weer om een nieuwe Parkour-video te maken. Parkour is een sport die in Frankrijk ontstaan is waarbij lopers proberen hindernissen te overwinnen op een zo vloeiend en snel mogelijke manier. De discipline wordt vooral uitgeoefend in stedelijke omgevingen.

Toen Hinkle (26) over de daken van een gebouw in Denver aan het lopen was, stortte hij plots twaalf meter naar beneden toen hij door een afgedekte verbrandingsschoorsteen viel. Zijn val werd gebroken door een kabel en hij kwam er goed vanaf.

Het duurde wel twee uur vooraleer de brandweer de traceur (Parkourdeelnemer) kon bevrijden uit zijn hachelijke situatie. De medewerkers moesten door een bakstenen muur raken, waarvoor twintig brandweerlui ingeschakeld werden.

Foto Twitter / Denver Fire Dept.

Het zat de jongeman niet mee want hij zal niet alleen de rekening voorgeschoteld krijgen, ook werd hij, na een bezoek aan het ziekenhuis, opgenomen in de gevangenis wegens het betreden van privéterrein. "We kunnen niet allemaal helden zijn!" klonkt het op sociale media.