Man verbergt duizenden dollars in televisie, maar toestel belandt in recyclagepark

Werknemers van een recyclagebedrijf in de Canadese stad Barrie hebben een grootse schat aangetroffen in het houten frame van een kapotte televisie uit de jaren tachtig. In het kader zat 100.000 Canadese dollar (zo'n 72.000 euro) verborgen.
door
Timmy
Leestijd 2 min.

Een jaar geleden was het toestel naar het containerpark gebracht en belandde het bij recyclagebedrijf Global Electric Electronic Processing (GEEP) in Barrie. Daar ontdekten medewerkers een kluisje met 2.000 briefjes van 50 dollar.

De eigenaar was een 68-jarige man uit Ontario. De politie kwam hem op het spoor dankzij rekeninguittreksels uit 1985 die samen met het geld in de tv verstopt zaten. "Deze grote som geld was vermist zonder dat iemand het wist", vertelt agente Nicole Rodgers. "Toen we bij hem thuis waren, besefte hij niet eens dat ze het hadden over het kluisje met het geld in. Hij dacht dat het zich nog altijd ergens anders in zijn huis bevond."

In zijn jonge jaren ontwikkelde de Canadees de gewoonte om geld in zijn woning te verstoppen en dat bleef hij de rest van zijn leven doen. De man vertelde de agente dat hij het geld geërfd had van zijn ouders en stopte het in een kluisje in zijn televisie. Jaren later gaf hij zijn toestel aan een vriend, maar die bracht de kapotte televisie naar het recyclagepark.

Het is niet de eerste keer dat medewerkers van GEEP geld in elektronische toestellen vinden, zegt de directeur. Zo werden ook al centen aangetroffen in stereo's, luidsprekers en computers.