Mannen die losse boxershorts dragen, produceren beter zaad

Hoe iemand eruit ziet, zegt niks over zijn karakter. Maar het zal wel bepalen of hij vlot kindjes kan maken. Volgens wetenschappers verwekken mannen die losse boxershorten dragen, sneller kinderen dan heren die een liefde hebben voor strakke broekjes. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Het onderzoek dat werd gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Human Reproduction, beweert dat mannen die los ondergoed dragen een betere spermaproductie hebben, dan zij die strak in het gareel lopen. Het de grootste studie die ooit is gedaan naar sperma en de invloed die kleding er op heeft. Heren die graag strakke broekjes dragen zouden volgens de onderzoekers niet alleen minder vruchtbaar zijn, ze zouden ook minder hormonen aanmaken. De reden hiervoor is de hoge temperatuur in hun ondergoed.

25% hoger 

De participanten werden gevolgd in een vruchtbaarheidskliniek. 53% van de ondervraagden gaf aan regelmatig losse shorts te dragen. In verhouding met zij die dit niet deden, hadden ze tot 25% betere spermaconcentratie en 17% hoger aantal spermacellen.

Doordachte kledingkeuze 

"Onze bevindingen zijn consistent met eerdere onderzoeken. Maar het is de eerste keer dat we ook ontdekken dat de hormonen er door ontregeld worden. De resultaten zijn in ieder geval erg nuttig. We kunnen mannen met vruchtbaarheidsproblemen nu beter op weg helpen, door ze een doordachte kledingkeuze aan te raden", aldus Lidia Mínguez-Alarcón, wetenschapper aan de Harvard T.H. Chan School.