Mannen, look eten maakt je aantrekkelijk

Look mag dan wel vampieren verjagen, gewone stervelingen worden net aangetrokken door de lichaamsgeur die de witte teentjes veroorzaken. Tenminste wat vrouwen betreft: zij ruiken graag mannen die net look hebben gegeten.  
door
Charlotte
Leestijd 2 min.

Niets dan voordelen aan look. Het is een bacteriedodende antioxidant die de weerstand verhoogt, de kans op hartziekten vermindert én antikankereffecten heeft. Bovendien, zo wijst een studie van de Charles University in Praag uit, verhoogt look de aantrekkelijkheid van mannen.

Voor het onderzoek kreeg een groep mannen een sandwich met kaas en 12 gram look (zo'n 6 teentjes) voorgeschoteld. De controlegroep werkte een gewone kaassandwich naar binnen. Gedurende 12 uur werd het zweet en de lichaamsgeur van beide groepen opgevangen door watjes in hun oksels. De mannen mochten geen deodorant dragen of andere dingen die hun lichaamsgeur kon beïnvloeden.

Vervolgens werden de watjes voorgelegd aan een groep vrouwen die moesten ruiken en evalueren. De geur in de watjes van de mannen die de dosis look hadden gegeten werden minder intens ervaren, en beoordeeld als ‘mannelijk', ‘aantrekkelijk' en ‘aangenaam'. Volgens de onderzoekers kan die positieve beoordeling te maken hebben met de goede eigenschappen van look. De feromonen die de man verspreidt zouden onbewust een goede indicator van een sterke gezondheid zijn voor de vrouw. Zolang hun adem er niet onder lijdt, kunnen mannen zich dus ongegeneerd verlustigen aan look. Mmm!

De goede eigenschappen van look op een rijtje:

  • Bevordering van de bloedsomloop
  • Versterking van het afweermechanisme
  • Verlaging van ‘slechte' cholesterol
  • Afwering van bacteriële- en schimmelinfecties van huid en ingewanden
  • Vermindering kans op maag- en darmkanker
  • Foto Pixabay