«Mannen stonden klaar om aanslag Peter R. de Vries te filmen»

De politie houdt er sterk rekening mee dat in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam twee mannen klaar stonden om het lichaam van Peter R. de Vries te filmen nadat hij was neergeschoten.

door
Redactie Online, Metronieuws.nl
Leestijd 2 min.

Vrijwel direct nadat Peter R. de Vries was neergeschoten, verschenen op sociale media filmpjes waarop De Vries op de grond ligt en wordt geholpen door omstanders. De filmpjes werden daarna onder andere via WhatsApp en Twitter rondgedeeld. Het politieonderzoek richt zich uiteraard op de opdrachtgevers en uitvoerders van de aanslag. Er is echter ook onderzoek naar de makers van deze video’s. «Als je maximale aandacht wil, dan doe je dit. Dan zorg je dat er meteen shockerende video’s het internet overgaan. Het vermoeden bestaat dat de mannen gewoon klaarstonden», meldt een bron aan Algemeen Dagblad.

Mannen liepen rustig achter Peter R. de Vries aan

Op camerabeelden van cafés in de straat, gemaakt door beveiligingscamera’s, is te zien dat twee mannen rustig achter De Vries aanlopen als hij door de Lange Leidsedwarsstraat richting zijn auto loopt. Opvallend is dat ze beiden hun telefoon pakken, zonder daar iets mee te doen.

«Alsof ze hun camera direct bij de hand wilden hebben», aldus de bron. «De bewegingen van die twee zijn zeer onnatuurlijk en hebben onze nadrukkelijke aandacht.» De twee mannen zijn precies hetzelfde gekleed: blauwe spijkerbroek, witte sneakers, grijze trui. De politie heeft de ‘filmers’ ondanks de beelden nog niet kunnen identificeren.

Peter R. de Vries werd op dinsdagavond 6 juli na een uitzending van RTL Boulevard neergeschoten. Negen dagen later overleed de misdaadverslaggever aan de gevolgen van de aanslag.