Massage met messen is vreemdste remedie tegen stress

Als je stress hebt, kan een wandeling of een massage deugd doen. Maar in Taiwan gaan ze een stapje verder. Daar kan je je laten masseren met messen.
door
yannick.lequime
Leestijd 1 min.

In het Taiwanese Taipei biedt Hsiao Mei Fang massages met messen aan. Ze doet dat al dertig jaar lang. De behandeling gaat als volgt: Eerst prikt ze met een stok in het lichaam om de bloedcirculatie te stimuleren. Dan drukt Fang met scherpe messen op het gezicht en lichaam. Dat doet ze met ritmische bewegingen.

Voor de zekerheid legt ze wel een stukje stof op het lichaam om snijwonden te voorkomen. Halverwege de massage maakt Fang een geluid om de slechte energie uit te klant te onttrekken.

2500 jaar oud

“De behandeling werd voor het eerst toegepast in China en is 2500 jaar oud”, zei Fang. “Wij hebben het gewoon vernieuwd. Alles heeft een Ying en Yang, daarom gebruiken we twee mensen in plaats van één.”

“De massage geeft een positieve stimulans aan de energie van een persoon en daardoor kan je je beter relaxeren”, voegde ze eraan toe. “ Het zijn speciale messen, dus gebruik thuis geen keukenmes.” Je kan je met de scherpe stukken metaal laten masseren vanaf 34 euro.