Meer dan 200 gewonden, 25 vechten nog voor hun leven

Na de aanslag in Nice van donderdagavond, vechten nog 25 mensen voor hun leven. Dat heeft de procureur van parijs meegedeeld. Hij gaf ook mee dat er bij de slachtoffers 10 kinderen zijn.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

François Molins, procureur van Parijs, kon bevestigen dat de aanslag in Nice in totaal tot nu toe al 84 slachtoffers had gemaakt, waaronder 10 kinderen. Verspreid over de ziekenhuizen zijn ook 202 mensen met verwondingen opgenomen, waarvan 52 met zware blessures. Van die groep vechten nog 25 mensen voor hun leven.

De Franse president François Hollande bracht vrijdag een bezoek aan een ziekenhuis in Nice. Hij had eerder op de dag in Parijs al een crisisvergadering gehouden om veiligheidsmaatregelen te bespreken. Volgens Hollande zijn er onder de slachtoffers "veel buitenlanders, afkomstig van alle continenten en veel kinderen, veel jonge kinderen".

De keuze voor een aanval op 14 juli, de Franse feestdag, was allesbehalve toevallig, meent de president. "Het is het feest van de vrijheid. De strijd zal nog lang duren, omdat we een vijand hebben die mensen en landen blijft aanvallen die vrijheid een essentiële waarde vinden."

Het bezoek, waarbij Hollande vergezeld werd door premier Manuel Valls, minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve en minister van Gezondheid Marisol Touraine, liet een diepe indruk na. "We hebben gewonden gezien, verschillende gewonden, die nog altijd afgrijselijke beelden voor zich zien."

Foto AFP / E. Gaillard

News

meer News