Meer details over doodsoorzaak Sofie Muylle: “Ze had nog gered kunnen worden”

Volgens vier wetsdokters is Sofie Muylle niet overleden aan (de gevolgen van) verstikking. Zij gaan van een andere doodsoorzaak uit. “Ze was nog vatbaar voor behandeling en reanimatie”, klinkt het.

door
Redactie online
Leestijd 1 min.

Vandaag is de vierde dag in het assisenproces rond de dood van Sofie Muylle van start gegaan. De vrouw uit Roeselare kwam in januari 2017 om het leven op het strand van Knokke-Heist. De beschuldigde Alexandru Caliniuc (27) staat terecht voor de verkrachting, foltering en het ombrengen van Muylle.

Geen verstikking

Aanvankelijk werd ervan uitgegaan dat Muylle overleed aan (de gevolgen van) smoring, maar dieper onderzoek spreekt dat tegen. “Men kan aannemen dat er smoring is gebeurd. Maar niet voldoende lang. Om iemand op die manier te doden moet de smoring minutenlang aanhouden”, zei dokter Wim Van De Voorde volgens Het Nieuwsblad.

Bewust meegemaakt

Ook zijn collega Werner Jacobs gelooft niet in die piste. De wetsdokters zijn tot de conclusie gekomen dat Muylle overleed aan de gevolgen van onderkoeling. “Op de beelden is te zien dat mevrouw nog beweegt. Ze is niet comateus. Mevrouw heeft op dat moment voldoende bewustzijn om zich dingen te realiseren. Ze beleeft nog wat er aan het gebeuren is. Belangrijke implicatie daarbij: ze was nog vatbaar voor behandeling en reanimatie. Ze had dus nog gered kunnen worden”, klinkt het.