Meerdere doden bij schietpartij in Russische school

Bij een schietpartij op een school in de Russische stad Kazan zijn minstens 8 mensen om het leven gekomen. De dader werd opgepakt.
door
koen.de.nef
Leestijd 1 min.

Twee schutters drongen vanmorgen rond 9 uur plaatselijke tijd de school binnen en begonnen te schieten. Daarbij zijn minstens 8 mensen om het leven gekomen, onder wie 7 leerlingen en 1 leerkracht. Er zou ook een ontploffing geweest zijn. “Deze voormiddag viel de schutter de school binnen, waarna er werd geschoten, voornamelijk op oudere leerlingen van de school. Onder de slachtoffers is minstens één leerkracht, de rest zouden leerlingen van de school zijn. Verschillende leerlingen zouden ook gewond geraakt zijn toen ze uit paniek uit de ramen van hoger gelegen verdiepingen gesprongen zijn”, vertelde Carolien van Nunen, Ruslandexperte voor VTM Nieuws aan Het Laatste Nieuws.

Wapenbezit

De dader werd intussen gearresteerd. Zijn motief is nog onduidelijk. Het gaat om een 19-jarige man die officieel geregistreerd staat als wapenbezitter. Hij kondigde de schietpartij aan op de berichtendienst Telegram. Kort voor de schietpartij zou hij daar onder het pseudoniem ‘God' gezegd hebben dat hij een aanslag zou plegen.

Het moment waarop de dader werd opgepakt door de politie: