Meghan Markle openhartig over eigen ervaringen met racisme (video)

Meghan Markle heeft in een video openhartig verteld over haar ervaringen met racisme. Opmerkelijk detail: het filmpje werd al in 2012 gemaakt. De beelden werden dus acht jaar geleden opgenomen, maar desonadanks blijven de woorden van de hertogin van Sussex brandend actueel.
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 1 min.

Meghan legt in het filmpje uit hoe haar diverse achtergrond, haar papa was wit en haar moeder zwart, haar heeft beïnvloed terwijl ze opgroeide. “Ik ben biraciaal”, zegt ze in de clip. “De meeste mensen konden mij nooit echt thuisbrengen, omdat ik er niet persé zwart of wit uitzag. Ik heb me daardoor heel lang een buitenbeetje gevoeld. Daarbij heb ik ook hele vervelende, kwetsende woorden naar mijn hoofd geslingerd gekregen. Hoewel me dat ontzettend raakte, heeft het me ook gevormd.”

N-woord

Een paar jaar geleden hoorde ze iemand ‘het N-woord' zeggen tegen haar moeder: “Dat zette me aan het denken. Naast persoonlijk geraakt te worden door racisme, is ons land en eigenlijk de hele wereld ermee besmet. Ik ben ontzettend trots op mijn afkomst, maar ik hoop dat als ik ooit kinderen krijg mensen wat meer openminded zijn en dat het heel normaal is om in een gemixte wereld te leven.”