Melkchocolade kan voortaan even gezond zijn als pure

Goed nieuws voor chocoladeliefhebbers. Wetenschappers zijn erin geslaagd om melkchocolade de gezondheidsvoordelen van pure chocolade te geven.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Pure chocolade is best gezond omdat het boordevol antioxidanten zit. Deze stoffen helpen tegen de beschadeging van cellen en weefsels en kunnen op lange termijn zelfs hart- en vaatziekten en kanker voorkomen. Het enige nadeel is dat het relatief bitter smaakt. Melkchocolade proeft zoeter, maar is helaas niet zo gezond als de pure variant.

Poeder

Om dit dilemma uit de wereld te helpen, ontwikkelden onderzoekers van de North Carolina State University een speciaal poeder. Ze haalden de antioxidant polyfenol uit het velletje van een pinda. Vervolgens combineerden ze het stofje met maltodextrine, een koolhydraat met een zoete smaak. Deze combo mengden ze uiteindelijk met de melkchocolade.

Even lekker

Om te testen of deze nieuwe variant even lekker is als een gewone melkreep, trommelden de onderzoekers 80 Amerikanen op. Zij mochten proeven van gewone melkchocolade en de lekkernij met het speciale poeder. Wat blijkt? De smaakpapillen merkten geen verschil. "Chocoladeliefhebbers kunnen nu ook genieten van repen met een milde smaak, terwijl ze nog alle voordelige stoffen krijgen", besluit onderzoeker Lisa Dean.