Menselijke ketting redt familie uit wilde zee

Negen zwemmers, waaronder twee kinderen en een oudere vrouw, zijn uit een sterke stroming gered dankzij de samenwerking van omstaanders. Tachtig mensen gaven elkaar de hand en vormden een ketting om de groep uit het water te halen.
door
amrdip.singh
Leestijd 1 min.

Toen Roberta Ursrey zag dat haar twee zonen van 8 en 11 jaar in een stroming in Panama City Beach in Florida om hulp riepen, gingen zij en enkele anderen het water in om hen te redden. De stroming was te sterk, waardoor een groep van negen mensen steeds verder van de kust getrokken werd.

Een menselijke ketting

"We stonden gewoon aan het strand te kijken en de politie zei dat het wachten was op een boot", vertelde een getuige aan CNN. Enkele omstaanders namen daarom het heft in handen. Ze vormden een ketting en steeds meer vrijwilligers schoten te hulp.

Twee aanwezigen, Jessica en Derek Simmons, zwommen via de ketting naar de groep toe en namen de twee kinderen mee naar de kust. Binnen een uur was de hele groep gered.

"Zien dat mensen van verschillende origine en gender in actie schieten om vreemden te helpen is fantastisch! Mensen die elkaar niet eens kennen vormden hand in hand een lijn in het water om hen te bereiken. Het was onvoorstelbaar", Schreef Jessica Simmons op Facebook.

News

meer News