Menselijke resten gevonden in gebouw Vaticaan

In één van de gebouwen van het Vaticaan in Rome zijn menselijke resten aangetroffen. De Italiaanse politie is daarop een onderzoek gestart. De resten houden mogelijk verband met twee mysterieuze verdwijningen uit 1983.
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 1 min.

De ontdekking werd gedaan bij restauratiewerken aan een bijgebouw van de ambassade van het Vaticaan, dichtbij het beroemde Villa Borghese park in Rome. Het gaat om menselijke beenderen. De politie werd verwittigd en is een onderzoek gestart naar «geslacht, leeftijd en periode van overlijden».

Verdwijning van twee minderjarige meisjes

Daarbij wordt vooral onderzocht of er een verband is met de verdwijning van twee minderjarige meisjes, Emanuela Orlandi en Mirella Gregori, die elk apart in 1983 in Rome verdwenen.

Orlandi was de dochter van een politieman bij het Vaticaan. Zij werd voor het laatst gezien toen ze op 22 juni van de muziekles kwam. Vermoed werd dat ze was ontvoerd door een bende, die het Vaticaan probeerde af te persen. Haar broer beschuldigde het Vaticaan er destijds van medeplichtig te zijn aan haar verdwijning.

Mirella Gregori verdween veertig dagen voor Emanuela Orlandi. Volgens haar moeder zou het meisje de voordeur zijn gaan openen voor een schoolvriend, maar keerde ze nooit terug.

Lees ook : Vaticaan ontwikkelt eigen Pokémon Go met heiligen