Mensen die veel rondreizen leiden geen glamoureus leven

Ben jij jaloers op mensen die hun job opgeven om vervolgens als rasechte globetrotter week na week de wereld te verkennen? Daar is geen reden voor. Althans toch volgens onderzoekers van de universiteit in Surrey uit het Verenigd Koninkrijk.  
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Stefan Gossling en Scott Cohen, beide professors toerisme, beweren dat er heel wat nadelen verbonden zijn aan het glamoureuze leven van mensen die frequent hun koffers pakken en op reis vertrekken. De dag vandaag worden we overspoeld door prachtige kiekjes van mensen die de wereld rondtrekken. Door die jaloersmakende foto's dromen willen veel mensen ook continu reizen, maar volgens de twee onderzoekers is die levensstijl van zulke hedendaagse nomaden alles behalve perfect.

"Zowel bij zakenreizigers als bij toeristen worden tripjes verheerlijkt en aangemoedigd", schrijven Gossling en Cohen in hun rapport. "Desondanks zijn er heel wat nadelen verbonden aan reizen." Zo krijgen mensen die er voortdurend op uit trekken te maken met heel wat fysiologische problemen, denk maar aan een jetlag die bloedklonters die kunnen veroorzaken. Daarnaast hebben reizigers ook vaak te kampen met psychologische problemen, ervaren ze ook stress en voelen ze zich geïsoleerd van hun familie en vrienden.

De wetenschappers besluiten dat er ook oog moet zijn voor de nadelige kanten van reizen, en dat het leven meer te bieden heeft dan een opeenvolging van mooie Instagramposts.