Mensen met hartstilstand worden in New York niet meer naar ziekenhuis gebracht

De stad New York heeft in een mededeling laten weten dat iemand die een hartstilstand krijgt, enkel nog op de plaats waar het gebeurde gereanimeerd mag worden. De maatregel moet voorkomen dat coronapatiënten niet opgevangen kunnen worden.
door
koen.de.nef
Leestijd 1 min.

Onder normale omstandigheden wordt een persoon die een hartaanval krijgt, gereanimeerd en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht om daar eventueel verder gereanimeerd te worden. Dat kan in New York sinds dinsdag niet meer, zo blijkt uit een mededeling.

Ziekenhuisbedden vrijhouden

Mensen die een hartstilstand krijgen, mogen enkel nog gereanimeerd worden op de plaats waar ze een hartaanval krijgen. Haalt de reanimatie niets meer uit, dan ontfermt de politie zich over het levenloze lichaam. Ambulanciers mogen het lichaam niet meer naar het ziekenhuis voeren om de reanimatie daar eventueel verder te zetten. Op die manier kunnen er meer ziekenhuisbedden vrijgehouden worden voor coronapatiënten.

Zwaar getroffen

New York kreunt erg hard onder het coronavirus. Om de 9 minuten sterft er iemand aan COVID-19. De dodentol is er intussen opgelopen tot 1.374. Meer dan 45.000 mensen zijn besmet met het virus.