Mercedes presenteert bolide W09 voor nieuwe F1-seizoen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Mercedes heeft vandaag op het circuit van Silverstone de W09 Hybrid voorgesteld, de bolide waarmee de Britse regerende wereldkampioen Lewis Hamilton en de Fin Valtteri Bottas het komende Formule 1-seizoen zullen aantreden. Deze voormiddag reed Bottas de eerste kilometers met de W09, in de namiddag is het de beurt aan viervoudig wereldkampioen Hamilton. Tussenin werd de W09 officieel voorgesteld. Net zoals zijn voorganger heeft de W09 Hybrid een raamwerk in het zwart, zilver en lichtblauw. "De wagen lijkt hetzelfde, maar eronder is alles herdaan", verzekerde Hamilton voor de verzamelde pers. "Het team heeft heel hard gewerkt om de moeilijkheden te begrijpen waarmee we in 2017 soms geconfronteerd werden." Zo had de W08 Hybrid op bepaalde circuits de slechte gewoonte de banden te snel te verslijten.

De nieuwe Mercedes-wagen is ook uitgerust met de halo, een verplicht nieuw element dat het hoofd van de piloot extra moet beschermen. Teambaas Toto Wolff is niet enthousiast over het beschermstuk. "Als je me een zaagmachine zou geven, dan zou ik het eruit halen", lachte de Oostenrijker, die "het enorme gewicht op het dak van de auto" betreurde. "We moeten waken over de veiligheid van de piloten, maar dit is esthetisch gezien weinig aantrekkelijk. We moeten een betere oplossing vinden."

Mercedes domineert de Formule 1 sinds de ingebruikname van de V6 hybridemotor in 2014. Sindsdien pakte de renstal telkens de wereldtitels bij de constructeurs en de piloten. Volgende week zal de W09 Hybrid zijn potentieel al een eerste keer kunnen tonen op de testdagen in Barcelona.

bron: Belga