Met deze tips beschadig je je haar niet tijdens het slapen

Zonder dat je het door hebt, kan je je haren ernstig beschadigen wanneer je slaapt. Volg deze tips en voorkom droog en breekbaar haar. 
door
lisa.theunis
Leestijd 2 min.

1. Slaap met je haren los

Wanneer je je haren in een staart doet, worden je haarwortels in een bepaalde vorm gedraaid. Dat beschadigt de haarzakjes. Je verliest dus meer haren wanneer je ze in een elastiek zitten, dan wanneer je ze los draagt. Dat gebeurt bij iedereen. Welk haartype je hebt, maakt in dit geval niet uit.

2. Slaap met je haren in een vlecht

Vind je het toch niet praktisch om met je haren los te slapen, doe ze dan in een nonchalante vlecht. Als die los genoeg is, worden de haarzakjes niet beschadigd.

3. Ga niet met natte haren slapen

Je haren zijn veel gevoeliger en elastischer wanneer ze nat zijn. Je bed inkruipen na het douchen is dus zeker geen goed idee. Door de bewegingen die je in je slaap maakt, breken je haren gemakkelijker af. Ga dus snel even met de föhner door je haren. Heb je echt niet meer de energie om ze te drogen, dan kan je ze ook goed insmeren met conditioner na het kammen.

4. Vermijd droge ruimtes

Droge lucht is niet alleen slecht voor je haren, maar ook voor je huid.

5. Slaap op een satijnen kussensloop

Satijn is gladder dan katoen. Hierdoor schuren je haren niet over het kussen tijdens bewegingen in je slaap. Gebeurt dat wel, dan verdwijnt het vocht uit je kapsel en heb je kans op broos en droog haar.

6. Masseer je hoofd voor het slapengaan

Een hoofdmassage stimuleert de haargroei. Maar opgelet: doe dit zeker niet te lang, want het stimuleert de haarzakjes. Dat zorgt er ook voor dat je haren sneller vettig worden.

7. Kam je haren voor je in bed kruipt

Door je haren te borstelen, stimuleer je de haarvaten waardoor de circulatie van het bloed verbetert. Gebruik best een grove kam met wijde borstelharen. Begin onderaan met kammen en werk zo omhoog tot aan de wortels.

8. Pas de ananas-methode toe

Bind je haren in de vorm van een ananas of palmboom boven op je hoofd. Dat beschermt de lokken, zowel bij mensen met stijl haar als met krullen.

New post (Easy Pineapple Updo for Natural Hair | Curly Nikki | Natural Hair Styles ...) has been published on - https://t.co/gdloowTtNa pic.twitter.com/xG3Z13O5Fn

— Mert J (@mertj14) November 18, 2017