Met deze tips houd je muggen op afstand

De zomer staat weer voor de deur. Dat betekent mooi weer, barbecues met vrienden, luieren op het strand, maar helaas ook muggen. Het goede nieuws is dat er een aantal manieren zijn om de vervelende beestjes uit je buurt te houden. 
door
heleen.savels
Leestijd 2 min.

Eet veel knoflook 

Zet deze zomer vaak pesto of scampi in looksaus op het menu. Als je een grote hoeveelheid knoflook naar binnen werkt, heb je namelijk minder last van muggen. Je adem ruikt er misschien wat minder fris door, maar het houdt de vervelende insecten wel op afstand.

Draag lichte kleuren en lange mouwen

Wanneer je een buitenactiviteit gepland hebt, kies dan voor lichte en losse stoffen. Daar worden de insecten immers niet door aangetrokken.

Draag een vanilleparfum

De geur van vanille weert muggen af. Het maskeert namelijk je lichaamsgeur waardoor ze wegblijven. Je kunt ook je eigen spray maken door twee theelepels vanille en een kopje water in een spuitfles te doen.

Eet minder bananen

Als je grote fan bent van de gele vrucht, probeer je je enthousiasme de komende maanden toch maar beter wat te temperen. Wanneer je lichaam de bananen verteert, zal je huid naar bananen geuren. En muggen zijn dol op die geur.

Gebruik citroenen

Muggen haten de geur van citroen. Je kunt de insecten dus uit je buurt houden door een citroenkaars te branden of citronella-olie te gebruiken. Smeer de olie op je huid of spray ze in je slaapkamer.

News

meer News

Spotlight

meer Spotlight