Met deze tips ruik je altijd lekker

Sommige vrouwen lijken heel de dag door lekker te blijven ruiken. Dat heeft, naast de keuze van parfum, alles te maken met de juiste spray-strategie. Het tijdstip waarop en de plek waar je je parfum aanbrengt zou al veel verschil maken. Hier zijn nog wat tips om de hele dag door lekker te ruiken.
door
Liza
Leestijd 2 min.

Kies een sterke geur

Het ene parfum blijft al wat langer hangen dan het andere. Sterke geuren die eerder pikant of houterig ruiken, blijven langer hangen dan citrusachtige parfums. Als de persistentie van je parfum een belangrijke troef is, ga je dus beter op zoek in die geurcategorieën.

Laagjes

De meeste geuren komen ook in een resem aan verschillende producten, zoals douchegels, body lotions en oliën. Door meerdere vormen van een geurtje te combineren, zorg je ervoor dat je verschillende laagjes opbouwt. Zo ga je langer lekker ruiken.

Warme plekjes

Het is ook belangrijk om je parfum steeds op warme plekjes te spuiten: op je polsen, op je buik, achter je oren, in je knieholtes... Je lichaamswarmte zorgt er namelijk voor dat alle facetten van je parfum goed tot uiting komen.

Wrijven is een boosdoener

Hoewel veel vrouwen het regelmatig doen, mag je je parfum nooit uitwrijven. Door de wrijving breek je de lichte geurtoetsen af, waardoor alleen nog de basis en middelste geurtoetsen achterblijven. Dat verkort de duur van je parfumprestatie.

Foto Pexels

Tijdstip

Het beste moment om je parfum aan te brengen is na je douche, op een vochtige huid. Het extra vocht zorgt ervoor dat de geur ingesloten wordt. Daarbij verminder je ook de kans om vlekken op je favoriete blouse te veroorzaken of je juwelen te verkleuren.

Hydrateer

Hydrateer je huid vooraleer je parfum aan te brengen. Droge huid absorbeert de geur meer, waardoor die sneller vervaagt. Wederom zorgen hydratatie en vocht ervoor dat de geur zich kan insluiten en vasthechten.

Opbergen

Bewaar je parfumflesjes steeds op een droge en koele plek. Warme en vochtige plaatsen zorgen ervoor dat de geurmoleculen sneller afgebroken worden. De badkamer is dus niet de beste plek voor je flesjes.

Regelmaat

Hoewel bovenstaande tips bijdragen tot een langer genot van je parfum, blijft geen enkele geur eeuwig hangen. Een klein reisflesje in je handtas houden en regelmatig bijspuiten is een goede oplossing om de hele dag lekker te ruiken.