Met deze tips scoor je sneller een lief

De zoektocht naar een lief is niet altijd even gemakkelijk. Waar vind je die persoon en hoe pak je het precies aan? Gelukkig heeft seksuologe Mieke Mievis enkele tips.
door
lisa.theunis
Leestijd 2 min.

De relatietherapeute onderzocht 15 manieren om een lief te vinden en ontmoette daarvoor 150 mannen. Haar bevindingen schreef ze samen met Hilde Martinez op in het boek 'Hart gezocht'. Uit haar ervaringen kon ze ons alvast acht tips geven.

1. Een café is niet de ideale ontmoetingsplaats

Iets gaan drinken is alledaags en maakt weinig indruk. Je kan beter het avontuur opzoeken en kiezen voor iets actief. Denk aan een concert, festival of sportclub.

2. Drie elektrische seconden

Je hebt je oog laten vallen op een bepaald persoon. De volgende stap is een gesprek, maar op welk moment spreek je hem of haar nu precies aan? Volgens de seksuologe is er vaak sprake van een soort elektrische drie seconden waarin mensen elkaar aankijken. Dat is hét moment om er gewoon voor te gaan.

3. Een goede profielfoto is een must

Elkaar checken op sociale media doen we allemaal. Daarom is het belangijk om de aandacht te trekken met een goede profielfoto. Je kiest dan het best voor een spontane foto of eentje tijdens een activiteit. Met een geposeerde foto kom je minder toegankelijk over.

4. Wees oprecht

Gewoon eerlijk zijn over wie je bent, werkt nog steeds het beste. Een toneeltje opvoeren heeft geen zin en houd je niet vol. Mievis waarschuwt wel dat je niet onmiddellijk alles op tafel moet gooien.

5. Zwijg over je ex

Er is geen grotere afknapper dan over je ex beginnen. Je date zit absoluut niet te wachten op een uiteenzetting over je vorige lief. Daarnaast vraag je best niet hoe het zit met de historie van je potentiële nieuwe partner. 'Focus gewoon op jullie twee en op de nieuwe energie die jullie elkaar kunnen geven", raadt de seksuologe aan.

6. Neem na de date onmiddellijk het heft in handen

Wacht niet tot je date de eerste stap zet, maar onderneem zelf actie. Volgens Mievis doe je dat best zo snel mogelijk, want anders wordt het gewoon awkward. Let op: dat betekent niet dat je onmiddellijk een berichtje moet sturen wanneer jullie afscheid hebben genomen. In de loop van de avond of ochtend erop is ook oké.