Met deze tips sta je perfect op de foto

We staan allemaal wel eens minder goed op een foto. Maar met deze tips is dat verleden tijd. Bekende fotograaf Peter Hurley uit New York legt uit hoe je altijd mooi op beeld staat.
door
annelies.leys
Leestijd 2 min.

De Amerikaanse fotograaf vertelt in de New York Times hoe je de perfecte selfie maakt. Hij had eerder al popster Ariana Grande voor zijn lens.

Kaaklijn

"Je bent het mooiste wanneer je een strakke kaaklijn hebt", aldus Hurley. Is die van jou niet fel uitgesproken? Geen nood. Er bestaan trucjes om dat op te lossen. Belangrijk is dat je je lichaam en nek verlengt. Dat doe je door in te beelden dat een draadje op je hoofd je naar boven trekt. Draai vervolgens je voorhoofd en kin in de richting van de camera.

Goede kant

Hurley is ervan overtuigd dat elk gezicht een mooie en minder mooie kant heeft. "Draai je goede kant wat meer naar de camera", stelt de fotograaf voor. Weet je niet welke kant van je gezicht het beste op beeld staat? Neem dan drie selfies: kijk eerst recht in de camera, kijk dan naar rechts en daarna naar links. Kies dan welke foto je het mooiste vindt. Meestal is je goede kant daar waar je haarlijn is.

Lach enkel wanneer je het meent

Wanneer je niet spontaan lacht, houd je je mond beter toe. "De meeste mensen kunnen niet met hun tanden lachen en er oprecht uitzien", vindt Hurley. Houd je lippen dus op elkaar.

Geheimzinnig kijken

Ook je ogen sper je best niet te wijd open. "Anders lijk je leeg en gedachteloos", aldus de fotograaf. Je brengt je onderste ooglid beter wat meer naar omhoog in de richting van je pupil. Mannen krijgen een intensere blik door hun wenkbrauwen wat te fronsen. "Ik zeg mijn modellen soms dat ze wat geheimzinnig moeten kijken", vertelt Hurley. "Let wel op dat je daar niet mee overdrijft. Want dat komt lachwekkend over."