Met dit dieet mag je chocolade blijven eten

Misschien heb je weleens gehoord van de Italiaanse dorpjes waar de inwoners wel honderd jaar oud worden. Een van die dorpjes is het Zuid-Italiaanse dorpje Pioppi, waar de mensen gemiddeld 10 jaar ouder worden, zonder last te hebben van chronische ziektes, diabetes 2 en ernstig overgewicht. De reden vinden we terug in hun dieet. 
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 1 min.

Het Pioppi-dieet bestaat voornamelijk uit vezelrijke groenten, fruit, noten, olijfolie, aangevuld met eieren, vette vis en vlees. Verder wordt aangeraden dagelijks volle zuivelproducten, kokosolie en donkere chocola te eten. Belangrijk is hoofdzakelijk vers en puur eten te eten. Suikers, zetmeel, en geraffineerde koolhydraten te vermijden.  En daarnaast te proberen meer gezonde vetten te eten - zoals bijvoorbeeld olijfolie - en maximaal één glas wijn per dag te drinken.

Voedingsstoffen

Nu begrijpen wij ook waarom het dieet aan populariteit wint. Vrijwel iedereen drinkt graag al eens een glas wijn, en zeker als je het kan combineren met een stuk chocolade. Maar het Nederlands voedingscentrum is minder enthousiast. "Door het dieet te volgen, mis je belangrijke voedingsstoffen zoals B-vitamines en voedingsvezels" klinkt het daar. Ook zou het voedingscentrum volgens berichtgeving van de NOS niet blij zijn met het feit dat het Pioppi-dieet geen grenzen stelt aan het eten van vlees. Rood en bewerkt vlees zou namelijk beroertes, diabetes type 2 en kanker in de hand werken.

News

meer News

Spotlight

meer Spotlight