Met dit eenvoudige trucje weet je meteen hoeveel je per maand moet sparen

Wil je wel sparen, maar heb je geen idee waar te beginnen? Geen nood, je bent niet alleen. Het antwoord op die vraag is namelijk erg complex en voor niemand hetzelfde. Maar er is wel een advies van het Nederlandse Nibud (het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) dat voor iedereen van toepassing is.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Niet iedereen verdient hetzelfde. Sommigen moeten rondkomen met een loon van 1.500 euro per maand, anderen verdienen misschien wel 5.000 euro. Daarom is het moeilijk om een vast bedrag te bepalen dat iedereen per maand zou moeten sparen. Voor dit probleem biedt Nibud een simpele oplossing: spaar iedere maand 10% van je netto inkomen. Verdien je bijvoorbeeld 1.000 euro per maand, dan zet je telkens 100 euro op je spaarrekening. Krijg je 4.000 euro binnen? Dan zet je maandelijks 400 euro opzij.

Financiële doelen

Lukt het je om 10% van je loon te kunnen sparen? Stel je online bankaccount dan zo in dat het bedrag elke maand automatisch naar je spaarrekening wordt overgeschreven. Dat maakt het een stuk makkelijker om je aan je financiële doelen te houden. Mocht het door omstandigheden niet lukken om je aan die 10% te houden, bekijk dan wat voor jou wél mogelijk is en houd je daaraan.