Met dit nieuwe vliegtuig reis je in vier uur de wereld rond

Stel je voor dat je 's ochtends kan ontbijten in New York, 's middags wilde dieren kan spotten tijdens een safari in Tanzania en 's avonds het noorderlicht kan bewonderen in Groenland. Het klinkt als toekomstmuziek, maar het Britse luchtvaartbedrijf Reaction Engines Limited is wel degelijk bezig met een vliegtuig te fabriceren dat in vier uur de wereld kan overvliegen. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Het gevaarte zou snelheden moeten halen van zo'n 6.500 kilometer per uur. Zo kunnen toeristen op het vliegtuig stappen in Londen en na vier uur tijd arriveren in Australië. Daarnaast zou het toestel ook gebruikt worden voor reizen in de ruimte.

Het vliegtuig, met de naam SABRE engine, wordt ontwikkeld door het Britse bedrijf Reaction Engines. De initiatiefnemers zijn al meer dan 20 jaar bezig met hun project, maar ze zijn er rotsvast van overtuigd dat scienceficionscenario's binnenkort werkelijkheid kunnen worden. En zij zijn niet de enige, want de Europese Ruimtevaartorganisatie (ESA) heeft maar liefst 13 miljoen euro geïnvesteerd in de innovatieve organisatie. Dankzij deze financiële boost zouden de eerste toestellen klaar zijn voor een testrit in 2020.

Foto's Reaction Engines