Met hond in bed slapen is goed voor nachtrust

Wie zijn huisdier in zijn bed laat slapen, zal zelf een betere nachtrust hebben. Dat blijkt uit onderzoek van de Mayo Clinic in Arizona.
door
Heleen
Leestijd 2 min.

De onderzoekers namen het slaapgedrag van veertig volwassenen onder de loep. Ze werden zeven nachten geobserveerd samen met enkele honden. Wat bleek? Zowel de mensen als de dieren hadden een betere nachtrust als ze samen sliepen, ongeacht het ras van de honden. Bovendien is het nog eens gezellig ook.

Tijd doorbrengen

"Veel baasjes zijn overdag weg van hun huisdier", vertelt dokter Lois Krahn, auteur van het onderzoek aan Metro UK. "Ze willen de tijd met hun dier verlengen wanneer ze thuis zijn. Je hond in de slaapkamer hebben is een makkelijke manier om dat te doen."

Veiligheid

Sommige mensen denken dat het net vervelend is om de dieren de hele nacht in de buurt te hebben maar volgens de wetenschappers geeft het een gevoel van veiligheid als de hond in de kamer is. "De relatie tussen mensen en hun huisdieren is de afgelopen jaren veranderd", klinkt het. "Daarom laten veel mensen hun huisdier in de kamer slapen. En nu weten we dat het geen negatieve invloed heeft."

Voeteneinde

Wat je niet mag doen, is je hond onder je dekens laten slapen. De huisdieren kunnen nogal fanatiek bewegen, wat ervoor kan zorgen dat je steeds wakker wordt. Idealiter liggen de beestjes aan het voeteneinde of dicht bij je bed.