Methverslaafde python is succesvol afgekickt in centrum

De Australische politie heeft een python naar aan afkickkliniek gestuurd. De twee meter lange slang was gevonden bij een inval in een drugslab.
door
Heleen
Leestijd 1 min.

Via zijn huid had het beest de drug methamfetamine ofwel crystal meth opgenomen. Toen de politie het dier ontdekte tijdens een huiszoeking in het drugslaboratorium in de deelstaat New South Wales, was de slang agressief en onrustig door de drugs.

“Hij stond helemaal strak, was trillerig, kronkelde en wilde bijten", vertelt slangenexpert Ian Mitchell aan de Daily Telegraph. "Normaal gesproken kunnen deze pythons een klein beetje bijterig zijn, maar het zijn niet-giftige wurgslangen die meestal rustig blijven liggen. Deze was heel erg agressief en gedroeg zich op een heel aparte manier."

De drugsverslaafde python moest bijna een maand afkicken voordat de drugs uit zijn lichaam waren verdwenen. De bewoners van een plaatselijke gevangenis namen nadien de zorg op zich. Bijna zeven maanden later is het dier weer helemaal hersteld, vertelt de politie.

Wat er nu met de slang moet gebeuren is nog niet duidelijk. Hij wordt ofwel uitgezet in de natuur ofwel krijgt hij een nieuw baasje.